Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kayseri Mutfak Akademisi (KMA)’nin ilk atölye çalışması 21.06.2025 tarihinde gerçekleştirildi.
Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ülker, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile birlikte eğitmen olarak katıldığı bu özel etkinlikte, katılımcılarla hem bilgi hem de deneyim paylaşımında bulundu.
Workshop kapsamında, uluslararası yarışmada ödüle layık görülen pastırmalı levrek tarifinin uygulanmasıyla şehrimizin coğrafi işaretli ürünlerine dayalı yaratıcı gastronomi örnekleri sergilendi.
Etkinliğe katılan Kayseri’nin tanıtım elçileri, hem teorik hem de pratik sürece aktif olarak dahil olarak gastronomi alanındaki başarıya ortak oldular.
Kayseri’nin gastronomi şehri olma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirilen bu atölye çalışması, yerel ürünlerin tanıtımı, gastronomi turizminin geliştirilmesi ve şehir markalaşması açısından büyük bir değer taşımaktadır.
Fakültemiz, bölgesel gastronomi projelerine katkı sunmaya ve sektörel iş birlikleriyle öğrencilerimize uygulamalı eğitim ortamları sağlamaya devam edecektir.



