Üniversitemiz ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında “Gastronomi Alanında Nitelikli İnsan Kaynağı ve Uygulamalı Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol kapsamında, Kayseri’nin turistik, kültürel ve gastronomik değerlerinin tanıtımına ve sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Dekanımız Prof. Dr. Kenan Güllü, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ülker, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erşan Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, KAYTUR A.Ş Genel Müdürü Ahmet Deniz ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.
Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayserimizi ulusal bazda kreatif şehirler listesine gastronomi alanında girmesi yönünde gayretimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda da Kayseri'mizi tabii ki binlerce yılın getirdiği zenginliklerle değişik tatların da adresi ve merkezi olarak hep yorumluyoruz ve bunu da hak ettiğimize inanıyoruz. Kalıcı olmasını sağlamak adına bu projemizin Gastronomi Merkezimizi Mutfak Sanatları Merkezi adı altında hayata geçirdik. Kamuoyunda da oldukça kabul görmeye, şeflerimiz tarafından da takdir edilmeye başladı. Bizim amacımız, şehrimizi hakikaten sadece bir kurum ya da kuruluşla değil, tüm bu alandaki paydaşlarımızla işin içerisine dahil ederek, onları nitelikli hale getirme yönünde gayret göstermek ve kamuoyunda hak ettiğimiz yerde bulunmak adına çalışmalar sürdürüyoruz” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne öğrenci alımında gösterdikleri gayretlerden dolayı Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.
Bu yıl ilk defa Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne 22 öğrencinin eğitime başladığının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, “Bu protokolle birlikte KAYTUR ile beraber Mutfak Sanatları Merkezimizin özellikle uygulama alanı olarak gündeme gelecek olması bence son derece önemli. 22 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencimizin özellikle Kayserimizi sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da tanıtacakları noktasında önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından iş birliği protokolü, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun tarafından imzalandı. İmzaların ardından Başkan Büyükkılıç, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı telefonla arayarak protokol hakkında bilgi verdi. YÖK Başkanı Özvar, Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin Kayseri’de eğitim almasının önemli bir fırsat olduğunu belirterek, Üniversitemiz öğrencilerine ve akademisyenlerine selamlarını iletti.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, telefonda öğrencilerin Kayseri’de ve Erciyes Üniversitesi’nde eğitim almalarından dolayı şanslı olduğunu belirterek, Üniversitemiz öğrencilerine ve akademisyenlerine selamlarını iletti.
Protokol kapsamında; Fakültemiz bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ile akademik personel, KAYTUR’un ilgili müdürlükleri, sosyal tesisleri, kültür merkezleri, Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) ve Kayseri Mutfak Akademisi (KMA) gibi uygulama alanlarında çeşitli faaliyetlerde bulunacaktır. Bu kapsamda öğrencilere yönelik staj, yarı zamanlı çalışma, uygulamalı eğitim, işbaşı eğitim, saha gezileri ve gönüllülük esaslı sosyal sorumluluk faaliyetleri; akademisyenlere yönelik ise bilimsel araştırma ve eğitim çalışmaları gerçekleştirilecektir.