×
TR EN
Fakültemizde Türk Mutfağı Haftası Kutlandı
Fakültemizde Türk Mutfağı Haftası Kutlandı

Fakültemiz, 21–27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemizin katkılarıyla düzenlenen “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” temalı etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

Fakültemizde gerçekleşen programa; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, gastronomi derneklerinin temsilcileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Çalhan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü ile şehrimizin tanınan gastronomi simalarından Sinan Yavuz, Nejla Aşatır, Ümit Yiğit ve Muhammed Koca; Türk mutfağının geleneksel reçeteleri ve gastronomide sürdürülebilirlik konularında katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Program sonunda panelistlere, Başkan Büyükkılıç tarafından plaket takdim edildi. 

Etkinliğin ikinci bölümünde, Fakültemiz tarafından organize edilen yemek ve motto yarışmaları ile öğrencilerimiz geleneksel lezzetleri özgün sunumlarla buluşturdu. Üç ana kategoride gerçekleştirilen yemek yarışmasında öğrencilerimiz; çorba ve ana yemek, tatlı, hamur işi ve meze temalarında yarıştı. Aynı zamanda, fakültemiz öğrencileri tarafından önerilen ve gastronomi temasını yansıtan 79 farklı motto, jüri değerlendirmesine sunularak motto yarışmasında yer aldı. Hem görsel sunumları hem de özgün içerikleriyle dikkat çeken bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, etkinliğin paydaşları tarafından çeşitli ödüller takdim edildi. 

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak; gastronomi kültürümüzün yaşatılması ve genç nesillere aktarılması doğrultusunda gerçekleştirilen bu tür çalışmalara öncülük etmekten büyük mutluluk duyuyor, başta katkı sunan tüm paydaşlarımıza ve özverili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

21 Mayıs 2025 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme